Skovuge i Hareskoven

En uge i august måned drager børnehaven dagligt af sted med tog til en Hareskoven, hvor der afholdes “skovuge”.  I denne uge veksles der imellem længere ture i skoven og afslappende dage ved en “teltplads” med madlavning over bål, jagt af diverse dyr og kryb samt leg med højt til himlen.

skov 1

Overnatning for kommende skolebørn

Om efteråret overnatter vi i børnehaven med de kommende skolebørn – Maxiklub, fra fredag til lørdag. Fredag formiddag tager vi på tur med gruppen og kommer først hjem, når børnehaven officielt er lukket og de øvrige børn er gået hjem. Det er en hyggelig fredag aften med fælles madlavning, Disney sjov og pyjamas party. Forældrene inviteres lørdag til morgenmad inden afhentning.

2013-11-15 23.55.04

Maxiklub

Maxiklub er for kommende skolestartere, som begynder 1. maj og fortsætter til ultimo april. Her arbejder børnene med forskelligartede skoleforberedende aktiviteter f.eks. ture, fysiske og mere stillesiddende aktiviteter. I Maxiklubben har vi fokus på indre styrker, eget potientiale, samarbejde og fællesskab.

Miniklub

Miniklub er for mellemgruppen og begynder d. 1. september og fortsætter til ultimo april. Her arbejder vi venskabsdannelse i det store fællesskab. Vi leger fælleslege, sanglege og tager ofte på tur. Miniklub afholdes samtidigt med Maxiklub og Mikroklub.

Mikroklub

Mikroklub er for de yngste børn og begynder d. 1. september og fortsætter til ultimo april. Her arbejder vi med kropsbevidsthed, rytmik og sang. Derudover introduceres de yngste børn for børnehavens legetøj og legemuligheder. Mikroklub afholdes samtidig med Maxiklub og Miniklub.

fællesskab

Fru Hedevig Baggers fødselsdag

Fru Hedevig Bagger er født d. 18 juni 1842. Vi fejrer hvert år d. 18 juni hendes fødselsdag ved at tage på Vestre Kirkegård, hvor hun ligger begravet og pynter hendes gravsted (som er fredet) med blomster og flag i dagens anledning. Vi synger fødselsdagssang, drikker børnechampagne og nyder kransekage.

2015-06-18 03.49.33

Høstfest

Høstfesten er årets store fest medio/ultimo august og er en eftermiddag/aften på naturskønne STREYF beliggende i Utterslev Mose. Her har man god lejlighed til at møde nye og nuværende samt forhenværende forældre og børn samt personale. De børn, der er gået ud siden sidste Høstfest inviteres med. Høstfesten er på picnic-manér og hver familie medbringer deres egen madkurv med service og forplejning. Børnehaven faciliterer eftermiddagskaffe og kage samt sørger for at alle kan bage snobrød.

sommerfest

Fødselsdage

Fødselsdag kan enten fejres i børnehaven eller hjemme privat hos fødselsdagsbarnet. I dagene op til fødselsdagen laver alle børnene en tegning og de voksne skriver tekst til motiverne. Tegningerne bliver samlet i en mappe med en speciel (voksentegnet) forside  og givet til fødselsdagsbarnet som gave. Og det er ofte sjove og overraskende historier, der knytter sig til tegningerne! Der bliver også sunget fødselsdagssang og råbt hurra a la Hedevig Bagger,

Hedevig Baggers legat

Hedevig Baggers legat er et “forældre legat”, der uddeles hvert år til Høstfesten. Det sker med et stort glimt i øjet samt fra et varmt hjerte. Legatet gives til forældre, som har gjort en særlig indsats for/i børnehaven eller har bidraget lidt ekstra til grin og et smil på læben for både børn og voksne.

legat

Plantedag / Blomsterdag

Hvert år, en solskinsdag i maj måned, medbringer hvert barn en plante/blomst til forskønnelse af vores legepladsareal. Børnene sætter sine planter i jorden, og vi studerer selv sammen med børnene, hvilken art det er i vores flora og fauna bøger. Sommeren over er børnene med til at vande, passe og pleje planterne.

16

Dokumentation / Dagbog

Som forældre modtager man løbende dokumentationsskriv på mail om hverdagens aktiviteter. Hver fredag udsendes endvidere aktivitetsplan for den kommende uge. Børnehaven har også en Facebook side, som fungere som elektronisk dokumentations platform.

Forældremorgenmad

Hver onsdag morgen (med undtagelse af vinterferie, sommerferie og efterårsferie) faciliterer personalet morgenbord for børn, søskende og forældre i tidsrummet kl. 7.30-9.00. Her er det muligt at nyde the/kaffe og nybagte boller i selskab med de øvrige børn og deres forældre.

Bedsteforældre dag

Bedsteforældre eller en anden god ven af huset inviteres til en hyggelig dag med børnehaven, enten på STREYF eller i Hareskoven hvor de sammen med deres børnebørn kan udfolde sig kreativt og kunstnerisk, fysisk og botanisk. Vi byder på kaffe og kage, derud over er der tid til at lege og vise bedsteforældrene rundt.

bedsteforældredag

Streyf

Vi benytter ofte Naturværkstedet Streyf i Utterslev Mose. Her oplever vi årstidens skiftende og forvandling fra forårets spiren, sommerens grønne farve til efteråret orange, gule og brune farver og vinterens kolde indtog. Her laver vi bl.a., bål, koger suppe, rister svampe og kastanjer samt bager snobrød.

BH_12

God Jul morgenmad

Onsdag morgen inden juleferien holder vi en speciel version af forældremorgenmad ved et juledækket morgenbord. Her servere vi foruden morgenbrød også æbleskiver og ønsker hinanden en glædelig jul.

Fastelavn

Vi fejrer fastelavn fredag inden fastelavns søndag. Det foregår med udklædning, tøndeslagning, bid-til-bolle, slik-snørebåndsspisning og er en fantastisk højlydt fest. I børnehaven uddeles ingen fastelavnskroner men den som slår bunden ud af tønden bliver “Bundkonge/dronning” og den som slår det sidste bræt ned bliver “Brætkonge/dronning” og får bunden eller brættet dekoreret med hjem som bevis/diplom herpå. Forældrene inviteres til forældrekaffe og fastelavnsboller denne eftermiddag.

Fernisering

Ultimo april måned afholder børnehaven Fernisering hvor hele børnehaven bliver omdannet til et galleri. Her fremvises al den “kunst”, som børnene har arbejdet kreativt med igennem året, ud fra et emne som tager udgangspunkt i børnehavens fokuspunkter, børnenes interesser (børnenes spor) samt personalets projektbeskrivelser og pædagogisk dokumentation. Entré til udstillingen er 5 kr.

fernisering

Tandlegat

“Hedevig Baggers Tandlegat” uddeles til børn som taber en tand i børnehaven. De får et legat, hvorpå tanden er limet samt en “guldmønt” 10 kr.  Dette legat er meget eftertragtet og det er set at “gamle” børn, der lige er startet i skole, sørger for, at tanden først ryger ud til sommerfesten, så de stolt kan modtage et legat.

tandlegat 1

Tegninger

Dette er en børnehave der elsker at være kreativ på mange måder. Både med henblik på årets fernisering, men også som en daglig og hyggelig aktivitet af hverdagen. Tuscher, farver, maling og papir er altid i børnehøjde – og altid til at tage frem – det samme gælder spil og legetøj. Når børnene har været dygtige til at rydde op, kvitterer en af de voksne med en fin stjerne på barnets hånd eller arm, som stolt kan vises frem derhjemme.

Afslut på børnehavelivet

I Fru. Hedevig Baggers Børnehave er både start/velkomst, men ikke mindst afsked vigtige mærkedag. Afslutningen på børnehavelivet markeres ved en fest, hvor børnene får overrakt diplom på bestået børnehavedage, ”klogskabs hat”, fotominder m.m. Der synges afskedssang og holdes tale for det enkelte barn og forældre inviteres med til denne højtidelige fest.

Diverse arrangementer

Fru Hedevig Bagger er en børnehave, der bestræber sig på, at hver dag skal være en god dag med dejlige oplevelser – og står ikke tilbage for at kalde det en fest. Udover de ovenstående arrangementer afholder børnehaven også fælles motionsdag og Store Legedag med lokale børnehaver, temalegedage (Bamsedag, Hospitalsdag, Cykeldag, Gymnastikdag m. fl.) hvor både børn og voksne deltager, påske – og julefrokost kun for børnene og personale samt ugentlig forældremorgenmad/kaffe.

bamsedag

idrætsdag