Morgen

Børnehaven åbner dørene klokken 6.45.

Hverdagen er fleksibel, derfor er der heller ingen krav om, at børnene møder til et bestemt tidspunkt, med mindre vi skal på tur eller har planlagte aktiviteter. For rytmens skyld foretrækker vi dog, at der afleveres inden klokken ni, på den måde tager vi også et hensyn til børnenes rutiner i børnehaven.

I Fru Hedevig Bagger er der  ‘hilsepligt’ og fra personalets side fokus på at hilse “godmorgen” til hvert enkelt barn, en god modtagelse skaber nemlig en god atmosfære og start på dagen allerede fra morgenstunden.

Formiddag

I hverdagen lægger vi vægt på, at der er plads til både spontane og strukturerede aktiviteter, mens der også er masser af plads til lege, som børnene selv vælger eller opfinder.

Vi ønsker et rummeligt og inkluderende børnemiljø, hvor der er mulighed for både kreativitet, nærvær og fællesskab. Vi vægter legen højt, og der er aktiviteter i alle kroge af børnehaven.

Kreativitet er et omdrejningspunkt i børnehaven, hvor projekterne både opstår spontant, som et led i børnehavens fokuspunkter eller måske som værker til vores årlige fernisering.

Børnene tilbydes et formiddagsbrød eller frugt/grønt mellem kl. 8.30-9.30.

Vi tager ofte på ture og besøger gerne legepladser i lokalområdet, biblioteket, teater og i Utterslev Mose. De indtryk og oplevelser, vi får på vores udflugter, giver inspiration til mange aktiviteter.

Vi har to ladcykler, hvor børn i små grupper kommer på tur i nær– og lokalområdet.

Vi har fokus på at opleve og sammen skabe ting, som giver grobund for mod, nysgerrighed og læring.

Klokken 11.30 spiser vi vores frokost i børnehaven og holder ofte samling inden. Børnehaven har ikke storkøkken, og derfor medbringer hvert barn sin egen frokost.  Er vi på tur, tager vi madpakken med.

Frokosten spises i mindre grupper, med faste rutiner og voksenstyring for at skabe ro og dialog til en hyggelig spisestund – ofte med historiefortælling.

Børnene inddrages i dagligdagens gøremål som borddækning og forberedelse af eftermiddagsmad. Ved hvert frokostbord er der et barn som er ‘Bordformand’. ‘Bordformanden’ er med til at holde bordskik og hjælpe til med afrydning og oprydning. Kasketten som ‘Bordformand’ går på skift.

Eftermiddag

Eftermiddagen kan ligesom formiddagen indeholde kreative og skabende aktiviteter. Vi tager også på ture i lokalmiljøet og bruger vores legeplads til udendørs leg. Legepladsen ligger i gården, og vi har den for os selv i hverdagene. Her er både gynger, klatrestativ, rutsjebane, kæmpe sandkasse, huler og et skur fyldt med legesager. Sandkassen er perfekt til skattejagter, og gården er velegnet til både at løbe og cykle “stjernerundter”.

Mellem klokken 14 og 15 spiser vi eftermiddagsmad i børnehaven. Hvert barn medbringer egen eftermiddagsmad, som eksempelvis kan være frugt, grønt og brød.  Eftermiddagsmaden serveres i ‘caféen’, som er et afgrænset område, hvor børnene kan gå til, når de er sultne, og når det passer i legen.

Eftermiddagen fortsætter med leg, spil, historielæsning indtil børnene hentes.

Vi prioriterer også at have tid til at tale med forældrene i forbindelse med afhentningen, som det også er tilfældet ved afleveringen.

På entreens opslagstavle og på børnehavens Facebook-profil  kan man ofte se billeder fra de forskellige aktiviteter.

Børnehaven lukker klokken 17  (fredag lukker børnehaven klokken 16)