Uden et forpligtende fællesskab – ingen Fru Hedevig Baggers Børnehave. Børnehavens unikke identitet og de fysiske rammer lever og ånder i kraft af forældre, der aktivt bidrager til fællesskabet. Skriver du dit barn op til en plads i vores børnehave, er du også indstillet på at bidrage. 

I Fru Hedevig Bagger dyrker vi hilsepligten, og sammenholdet styrkes af, at alle børn og forældre aktivt søger relationerne til hinanden. 

Vi afholder blandt andet høstfest og fernisering, som er årlige højdepunkter i kraft af stor tilslutning fra både børn og voksne. 

Hver onsdag sørger børnehaven for fælles morgenmad for børn, forældre og søskende. Morgenmaden er et vigtigt ugentligt holdepunkt, hvor der er tid til lidt dybere forældresamtaler end dem i garderoben. Morgenmaden er derfor ikke bare hyggelig – den er også vigtig.

Børnehavens økonomi og fysiske rammer er afhængig af en frivillig arbejdsindsats fra alle forældre. Nogle bidrager med bestyrelsesarbejde, andre med brugbare faglige kvalifikationer, og alle familier forventes at bidrage med en forælder til de halvårlige forskønnelsesdage. Det er her, at børnehavens fysiske rammer vedligeholdes ved fælles hjælp. Forskønnelsesdagene er samtidig en kærkommen lejlighed for de voksne til at komme hinanden ved – også uden børnestemmer til at bryde ind i samtalerne 🙂