I Fru Hedevig Baggers Børnehave vægter vi traditionerne og tilbagevendende begivenheder højt. De spiller en stor rolle i børnehavens identitet, og de er med til at styrke sammenholdet mellem børn, forældre og personale. Her kommer en lang liste over både traditioner og tilbagevendende begivenheder 🙂

Høstfest

Høstfesten er årets store fest medio/ultimo august og er en eftermiddag/aften på naturskønne STREYF beliggende i Utterslev Mose. Her har man god lejlighed til at møde både nye, “gamle” og forhenværende forældre og børn samt selvfølgelig personalet. De børn, der er gået ud siden sidste Høstfest inviteres med. Høstfesten er på picnic-manér, og hver familie medbringer deres egen madkurv med service og forplejning. Børnehaven faciliterer eftermiddagskaffe og kage og sørger for, at alle kan bage snobrød.

Fernisering

Ultimo april måned afholder børnehaven Fernisering, hvor hele børnehaven bliver omdannet til et galleri. Her fremvises al den “kunst”, som børnene har arbejdet kreativt med igennem året ud fra et emne, der tager udgangspunkt i børnehavens fokuspunkter, børnenes interesser (børnenes spor) samt personalets projektbeskrivelser og pædagogisk dokumentation. Entré til udstillingen er 5 kr.

Forældremorgenmad

Hver onsdag morgen (med undtagelse af vinterferie, sommerferie og efterårsferie) faciliterer personalet morgenbord for børn, søskende og forældre i tidsrummet kl. 7.30-9.00. Her er det muligt at nyde the/kaffe og nybagte boller i selskab med de øvrige børn og deres forældre

Skovuge i Hareskoven

En uge i august måned drager børnehaven dagligt af sted med tog til en Hareskoven, hvor der afholdes “skovuge”.  I denne uge veksles der imellem længere ture i skoven og afslappende dage ved en “teltplads” med madlavning over bål, jagt af diverse dyr og kryb samt leg med højt til himlen.

Overnatning for kommende skolebørn

Om efteråret overnatter vi i børnehaven med de kommende skolebørn – Maxiklubben – fra fredag til lørdag. Fredag formiddag tager vi på tur med gruppen og kommer først hjem, når børnehaven officielt er lukket, og de øvrige børn er gået hjem. Det er en hyggelig fredag aften med fælles madlavning, film og pyjamasparty. Forældrene inviteres lørdag til morgenmad inden afhentning.

Fru Hedevig Baggers fødselsdag

Fru Hedevig Bagger er født 18 juni 1842. Hvert år på Fru Hedevig Baggers fødselsdag tager vi på Vestre Kirkegård, hvor hun ligger begravet og pynter hendes gravsted (som er fredet) med blomster og flag i dagens anledning. Vi synger fødselsdagssang, drikker børnechampagne og nyder kransekage.

Fødselsdage

Børnefødselsdage kan enten fejres i børnehaven eller hjemme hos fødselsdagsbarnet. I dagene op til fødselsdagen laver alle børnene en tegning, og de voksne skriver tekst til motiverne. Tegningerne bliver samlet i en mappe med en speciel (voksentegnet) forside  og givet til fødselsdagsbarnet som gave. Det er ofte sjove og overraskende historier, der knytter sig til tegningerne! Der bliver også sunget fødselsdagssang og råbt hurra a la Hedevig Bagger.

Hedevig Baggers legat

Hedevig Baggers legat er et “forældre-legat”, der uddeles hvert år til Høstfesten. Det sker med et stort glimt i øjet samt fra et varmt hjerte. Legatet gives til forældre, som har gjort en særlig indsats for/i børnehaven eller har bidraget lidt ekstra til grin og et smil på læben for både børn og voksne.

Plantedag / Blomsterdag

Hvert år, en solskinsdag i maj måned, medbringer hvert barn en plante/blomst til forskønnelse af vores legepladsareal. Børnene sætter sine planter i jorden, og vi studerer vores flora- og faunabøger sammen med børnene for at blive klogere på arterne. Sommeren over er børnene med til at vande, passe og pleje planterne.

Fastelavn

Vi fejrer fastelavn fredag inden fastelavns-søndag. Det foregår med udklædning, tøndeslagning, bid-til-bolle, slik-snørebåndsspisning og er en fantastisk højlydt fest. I børnehaven uddeles ingen fastelavnskroner, men den som slår bunden ud af tønden bliver “Bundkonge/dronning”, og den som slår det sidste bræt ned bliver “Brætkonge/dronning” og får bunden eller brættet dekoreret med hjem som bevis/diplom herpå. Forældrene inviteres til forældrekaffe og fastelavnsboller denne eftermiddag.

Tandlegat

“Hedevig Baggers Tandlegat” uddeles til børn, som taber en tand i børnehaven. De får et legat, hvorpå tanden er limet samt en “guldmønt” 10 kr.  Dette legat er meget eftertragtet, og det er set at “gamle” børn, der lige er startet i skole, sørger for, at tanden først ryger ud til sommerfesten, så de stolt kan modtage et legat.

Tegninger

I børnehaven elsker vi at være kreative på mange måder. Både med henblik på årets fernisering, men også som en daglig og hyggelig aktivitet. Tuscher, farver, maling og papir er altid i børnehøjde – og altid til at tage frem – det samme gælder spil og legetøj. Når børnene har været dygtige til at rydde op, kvitterer en af de voksne med en fin stjerne på barnets hånd eller arm, som stolt kan vises frem derhjemme.

Afslutning på børnehavelivet

I Fru. Hedevig Baggers Børnehave er både start/velkomst, men ikke mindst afsked vigtige mærkedag. Afslutningen på børnehavelivet markeres ved en fest, hvor børnene får overrakt diplom på bestået børnehavedage, ”klogskabs-hat”, fotominder m.m. Der synges afskedssang og holdes tale for det enkelte barn, og forældrene inviteres med til denne højtidelige fest.

Diverse arrangementer

Fru Hedevig Bagger er en børnehave, der bestræber sig på, at hver dag skal være en god dag med dejlige oplevelser – og vi står ikke tilbage for at kalde det en fest. Udover de ovenstående arrangementer afholder børnehaven også fælles motionsdag og Store Legedag med lokale børnehaver, temalegedage (Bamsedag, Hospitalsdag, Cykeldag, Gymnastikdag m. fl.) samt påske – og julefrokost kun for børnene og personale.