Anbefaling skrevet af Helena

“Min søns børnehavetid i Fru Hedevig Bagger har lært ham, at man skal passe på de små og drage omsorg for dem. Han har lært så mange ting som ligger i hans rygsæk. Værdier omkring hvordan man er en god ven, tage hensyn, empati, mod, bevidsthed omkring hvor i kroppen følelser sidder , øget selvbevidsthed, at kunne sætte ord på svære ting. 

Vi har som forældre været særdeles glade for børnehavens pædagoger og ledelse. Nærværende, omsorgsfulde har de taget vores bekymringer alvorligt og handlet på dem. Vi har påskønnet de mange turer ud af huset og støtte i forbindelse med tur til Odense. 

Jeg har ingen kritik, kun taknemmelighed” 

Mvh. Helena (mor til 1 dreng)

Anbefaling, skrevet af Bente

“Fru Hedevig Baggers børnehave er det mest fantastiske sted for både børn & voksne. Vi har haft 2 meget forskellige børn i børnehaven – en dreng og en pige. Begge er blevet mødt lige som de havde behov for og har fået fyldt deres “rygsæk” op og mere til. Kulturelt, kreativt, menneskeligt og med masser af gode minder og traditioner. Blot nogle eksempler er den årlige fernisering, hvor børnenes arbejde fra det forgangne år udstilles, den årlige sommerfest for både nuværende og “gamle” familier deltager, den årlige julefrokost, den årlige skovuge osv.

Men vigtigst af alt, så er der hver eneste dag tid og plads til knus og kram og at se det enkelte barn i øjnene. De voksne i børnehaven er alt hvad et barn kan drømme om – hver med deres styrker og forskelligheder. Vi kan ikke forestille os et bedre miljø/sted at gå i børnehave når man er barn!”

Mange kærlige hilsner Bente (mor til 2 børn, 1 dreng og 1 pige)

Anbefaling, skrevet af Cecilie

“Fru Hedevig Baggers børnehave er ikke bare et pasningstilbud! Det er som at komme hjem, både for børn og forældre! Jeg har været så heldig at både min datter og søn har haft mulighed for at gå i denne fantastiske børnehave! Her lærer børnene vigtige værdier, som respekt, rummelighed, omsorgsfuldhed og humor! Alle børn bliver set som de individer de er, men lærer samtidig at være en del af et fællesskab, hvor man hygger sig og hjælper hinanden! Personalet formår at rumme og omfavne alle børn og deres familier, og der er altid tid til en snak og et kram! Børnehavens størrelse (25-28 børn) gør at der er plads til alle og alle kender hinanden rigtig godt!

Børnehaven har holdt fast i en masse dejlige traditioner, som både børn, søskende, forældre og bedsteforældre ser frem til. Her kan nævnes den årlige fernisering med udstilling af børnenes kunstværker, fejring af Hedevigs fødselsdag (i år bliver hun 178 år), julefrokost og Skovuge i Hareskoven!

Min børn kunne ikke gå i en bedre børnehave og jeg giver Fru Hedevig Baggers børnehave mine varmeste anbefalinger!”

Kærlig hilsen fra Cecilie – (Mor til 3 børn) 

Anbefaling, skrevet af Ida

“Fru Hedevig Baggers børnehave er en lille hyggelig oase midt i storbyen. Når man træder ind ad hoveddøren, møder man varme og intimitet, som var det i et privat hjem. I Fru HB Børnehave er der en helt særlig rummelighed og nærvær, hvor der både er plads til voksenkontakt og leg. Der bliver hygget, arbejdet kreativt og leget i stor stil. Der lægges vægt på at lære børnene at indgå i sociale relationer samtidigt med at der bliver taget hånd om det enkelte barn og dets behov.

Som forælder er det en fornøjelse at komme i Fru HB Børnehave, hvor man ikke kun afleverer og henter. Man føler man sig altid velkommen og som en del af et fællesskab.

Traditioner og faglig stolthed kendetegner Fru HB Børnehave, der giver vores børn en gode forudsætninger for at gå videre i livet.”

Mange hilsner, Ida (mor til en dreng)

Anbefaling, skrevet af Lotte

“Alle børn burde have muligheden for at gå i en børnehave som Hedevig Bagger, fordi børnehaven er skoleeksemplet på en institution, der fungerer godt for både børn og forældre. Børnene bliver set som enkelt individer – lige der hvor de er, i deres personlige udvikling – og forældrene bliver også hørt i forhold til deres behov og ønsker. Børnehaven har en tilpas størrelse til, at det er muligt.

Personalet er dygtigt og meget engageret. De er tillidsvækkende og professionelle i deres tilgang til såvel pædagogikken som den daglige prioritering af børnenes muligheder og udfordringer. De udstråler en glæde og respekt for deres arbejde og for børnene.

Det forhold man som forældre får til en børnehave som Hedevig Bagger er helt unikt. Her er ikke tale om en opbevaringsplads – en midlertidig parkering af et barn, der skal videre i systemet. Her er et sjældent sted med gode værdier og traditioner. Her er der fokus på barnets egen udvikling, men også på et aktivt fællesskab.

Det engagement og den varme, der møder en, når man træder ind ad døren for første gang afspejler den generelle stemning, der hersker hver dag. Det er et engagement, der smitter, og som ofte giver forældrene en større lyst til at involvere sig mere i børnehaven. Det giver et stærkt fællesskab – som tydeligvis gør både børn og forældre trygge.”

Kærlige hilsner, Lotte (mor til to drenge)

Anbefaling, skrevet af Mette-Line

“Første gang, vi besøgte Fru Hedevig Baggers Børnehave, var det lidt lige som at komme hjem. Være i en familie, hvor der er plads og rum til at være sig selv sammen med andre. Og det indtryk holdt de fem år, vi havde den glæde at have børn – to piger – i børnehaven.

Ude på badeværelset var nogle børn i gang med skumleg i to baljer, og i danserummet blev der spillet CD´er og guitar. Måske var der også nogle børn, der hjalp med at lægge vasketøj sammen, eller også er det bare noget, jeg har set utallige gange i børnehaven. Kort sagt, den hjemlighed personalet, traditionerne og værdierne i børnehaven udgør var lige præcis det, der gjorde, at vi altid har været glade for at aflevere vores børn i et andet fællesskab end den nære familie.

Fællesskabet er en bærende værdi i børnehaven. Det smitter af på børnene, der har et godt og trygt sted at lære de sociale kompetencer, som børnehaven lægger meget vægt på i deres pædagogiske arbejde. Kreativitet, naturkendskab og leg kædes sammen i det, der altid har kendetegnet børnehavens høje niveau i ´leg og læring´. Man er som forældre desuden tæt på personalet og lærer også de andre forældre og børn at kende, fordi børnehaven er en overskuelig enhed.

Traditioner og pædagogiske værdier er fasttømrede, hvilket gør børnehavens dagligdag stabil og genkendelig. For eksempel var det en uskreven værdi, at man altid gik ind på stuen, når man afleverede og hang lidt ud, talte med de andre børn og voksne og ikke kun havde fokus på sit eget barn. Ritualet omkring at vinke farvel blev taget meget alvorligt, og noget man savnede, da vi forlod børnehaven.

I dag er Fru Hedevig Baggers Børnehave en privat daginstitution, hvilket også siger noget om forældrenes engagement i børnehaven, som nu har fået de bedste muligheder for at udvikle sig.”

Mette-Line Thorup, mor til 2 piger og tidligere formand for bestyrelsen

Anbefaling, skrevet af Leif

“Da vi flyttede til Emdrup for fire år siden, fik vi tudet ørerne fulde af argumenter for, at vores barn skulle meldes ind i Hedevig Baggers Børnehave. Det var, som om forældrene her i området ikke ville høre tale om, at der fandtes andre velfungerende børnehaver. Det var lige ved, at vi i trods ikke satte hende på venteliste der. Men heldigvis bøjede vi os for gruppepresset. Det viste sig i sandhed at være et enestående sted drevet af en hjertevarm, pædagogisk meget kompetent og dybt engageret personalegruppe.

At komme i Hedevig Baggers Børnehave er som at komme i sit andet hjem. Her føler man sig hjemme og velkommen. Der er altid en, der bemærker ens barn, dets sindstilstand, en ny bluse, et ændret ansigtsudtryk, en ny madkasse osv. Men hvad, der virkelig imponerer, er, at personalet går lige så meget op i at kende forældrene. Dem er de straks på fornavn med, ved hvem vi er og hvordan vi har det.

Man er altid velkommen – der er på magisk vis altid tid til en snak – det er kort sagt som at aflevere sit barn os sin egen familie tilsat en høj pædagogfaglig kvalitet. Hedevig Baggers Børnehave er mere end en institution. Det er en oplevelse. Inddragelse af tidligere børn, forældre og bedsteforældre i fester, ferniseringer, arbejdsdage m.m. gør, at der findes et helt fællesskab omkring børnehaven, hvilket især er en kæmpe fordel for ens barn – både det lille, der skal derop engang – og det store, der har gået der. Alle er de forbundet til stedet før, under og efter de går der.

I Hedevig Baggers Børnehave har man ikke fornemmelsen af, at man bare ’får passet sit barn’. Det er nærmere en oplevelse af, at man sammen med børnehaven er i gang med at skabe de bedst mulige betingelser for sit eget barn. Alt foregår i samarbejde. Personalet tager ens barn ligeså seriøst, som man selv gør det. Barnets trivsel og udvikling optager dem reelt – og de tager deres arbejde som pædagoger, der både skal skabe oplevelser, sætte rammer, opdrage, udvikle, inspirere, trøste, opmuntre og pjatte, meget alvorligt.

Det er en børnehave, hvor kreativitet og impulsivitet vægtes højt, uden, at der gives køb på faste rammer og gode regler. Vores datters lyst til at tegne, male, skabe ’kunstværker’ og udforske naturen blev altid vakt i børnehaven. Her fik hun mulighed for at prøve sig frem samtidig med, at der faktisk blev krævet noget af hende. Hvis hun sjuskede med tegningerne fik hun på en ordentlig måde at vide, at det kunne hun sagtens gøre bedre. Og hun voksede af det.

Da vi i tre måneder rejste rundt i Østen var det Hedevig Baggers Børnehave, som vores datter savnede allermest – både legekammeraterne og i høj grad personalet.

Hedevig Baggers Børnehave skiller sig mere og mere ud i en tid, hvor der satses på store institutioner med mange stuer. Ønsker man et sted, hvor man kommer til at kende såvel børn som voksne, hvor der er faste og trygge – men altid sjove og nye – rammer, så er det stedet at vælge. Småt er ikke altid godt, men Hedevig Baggers Børnehave formår lige præcis at gøre det mindre godt og attraktivt. De sørger for at tage studerende ind, deltage i pædagogisk efteruddannelse og lader sig inspirere af bevægelser udefra, og på den måde undgå de at lukke sig om sig selv, men formå at udnytte alle fordelene ved at være et lille og intimt sted, hvor der fortsat foregår udvikling og nytænkning. Det er lige sådan et sted, man har lyst til at aflevere sit barn. Her er det i trygge hænder.”

Leif Tøfting Kongsgaard (Tidl. formand for forældrebestyrelsen og far til 2 piger)

Anbefaling, skrevet af Peter Kamph

“Fru Hedevig Baggers Børnehave er et lille og særligt sted med sin helt egen kultur og tradition, et meget højt fagligt niveau i pædagogikken og en enestående mængde hjerte og omsorg. Alle børn burde i virkeligheden have mulighed for at gå i en børnehave som Hedevig.”

Tidligere formand for Forældrebestyrelsen